WORKSHOPS 2018-07-03T15:31:20+00:00

WORKSHOPS

In de agenda staat vermeld wanneer, welke tijd een workshop wordt gegeven en wat de kosten zijn. Ennn…kom je met z’n tweeën? Dan betaal je in de maand juli & augustus maar voor één persoon.

Met een eigen groep 

 Uiteraard is het ook mogelijk om een workshop te boeken bij Happy Spirits. Fantastisch als vrijgezellenfeestje, bedrijfsuitje, met een groep vrienden of familie. De tarieven, duur van een workshop (met ontvangst en een kopje thee) en deelname van min. en max. aantal personen staan eronder vermeld. Heb je wellicht wat anders in je gedachten qua workshop, of wil een combinatie van twee, of een workshop aanvullen met een High Tea of lunch? Van alles is mogelijk en bespreekbaar. Neem gewoon lekker even contact op en ik denk graag met je mee.

Gooi je haar los en danssss….

 Heerlijke energieke dansworkshop voor iedereen die zin heeft in een feestje! De warme en ritmische klanken brengen je vanzelf al in de stemming. Iedereen kan meedoen. Het gaat erom dat je plezier hebt en lekker jezelf kan zijn.

Lichaam en geest vormen de motor van je leven. Om die soepel te laten lopen moet je af en toe eens flink gas geven en soms eens een stukje rustig cruisen. Met dans workshop kom je via beweging in contact met je innerlijke rust en je spetterende levensenergie. Opzwepende muziek, zoals een heerlijke Latijns-Amerikaanse merengue of salsa, is hierbij de “smeerolie” die je dus energiek en bruisend laat bewegen. Een zacht en rustig nummer, bijvoorbeeld Enya, laat je ook naar binnen gefocust bewegen. Deze workshop zorgt voor een heerlij blij gevoel. Je lichaam en geest zullen lichter en open voelen.

Lekker jezelf zijn en genieten!

Dat is waar deze dans workshop voor staat. Gewoon jezelf kunnen zijn zonder om je heen te moeten kijken of je wel goed genoeg bent. Het maakt niet uit of je maatje 36 hebt of maat 44. Je bijvoorbeeld geen ritmegevoel hebt of een (fysieke) beperking. We zijn allemaal uniek en dat maakt het leven nou juist zo fantastisch!

 Wees wie je bent en ben daar trots op!

Trek kleding aan waar jij je lekker bij voelt! Let er op dat je wel kan gaan zweten. Keuze voor schoenen zijn ook heel persoonlijk. Ik adviseer een iets verende schoen met een niet te grof profiel.

Aantal personen: min. 8 en max. 12

Kosten:  €10,- p.p.

Duur: 1 uur

Choreo’s zelf maken 

Het is zoooo ontzettend gaaf om zelf heel snel en eenvoudig choreografieën te kunnen maken en te kunnen dansen op jouw favoriete muziek. De workshop start met gekke, eenvoudige en energieke dansjes om even lekker los te komen. Na deze opwarming gaan jullie zelf aan de slag met muzieknummer naar keuze. Hoe? Dat leg ik tijdens de workshop allemaal uit, maar weet dat je einde van de workshop met elkaar een te gekke dans hebt ontwikkelt. Die we uiteraard met een grote glimlach en heeeeel veel plezier heerlijk gaan dansen. Je zal verbaasd zijn hoe makkelijk het eigenlijk is als je gewoon weg luistert naar je eigen gevoel. Deze workshop zorgt naast dat het echt heel erg leuk is om te doen voor meer vertrouwen in eigen kunnen.

Aantal personen jeugd van ca. 8 t/m 12 jaar: Min. 8 en max. 15

Aantal personen jeugd van 12 t/m 18 jaar en volwassenen: Min. 6 en max 12

Kosten: Jeugd t/m 12 jaar €10,- p.p, jeugd ouder dan twaalf en volwassenen €15,- 

Duur: 2 uur

Mandala schilderen op een houten paneel van 15cm x 15 cm 

Voor inzicht, kracht, rust, troost en herstel

Een mandala betekent in het Sanskriet “heilige” cirkel. Het woord heilig wil niet aangeven dat het religieus is, maar dat het een helende werking heeft voor lichaam en geest. Naast dat het schilderen een heerlijke meditatieve werking heeft, werk je in een geometrisch patroon dat symbool staat voor de energie en ondersteuning die je nu nodig hebt in je leven. Door mij intuïtief af te stemmen op jouw energie voorafgaand de workshop, ligt er als je komt al een mandala voor je klaar. Zo kan je direct beginnen en je gevoel er volledig te laten zijn.

Bij een mandala schilderen werk je van binnen naar buiten. Je opent als ware jouw bloem, jouw gevoel of proces. Tijdens de workshop krijg je als het goed is de mandala ook af. Mocht dat niet lukken dan kan je wat verf mee naar huis. Daar vraag ik dan een kleine bijdrage voor.

Uiteraard kan je ook mandala schilderen met een eigen groep. Een ieder uit de groep kan voor zichzelf een mandala schilderen, maar ik kan ook één mandala ontwerpen en deze op alle panelen weergeven. Zo werk je samen in dezelfde energie/ proces. Een prachtige manier om de verbinding met elkaar te ervaren en te verdiepen.

Aantal personen: Min. 6 en max. 30

Kosten incl. materiaal: €15,- p.p. (6-10 personen), €12,50 p.p.  (11-20), €10,-p.p.  (21-30) 

Duur: 2 uur

Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen is schilderen volledig met je gevoel. Geen technieken, geen patronen…alleen maar doen! Je kan met kwasten, sponsen of zelf je handen schilderen. Ontzettend bevrijdend om te doen en vooral dat het resultaat door los te laten juist prachtig is.

Aantal personen: Min. 6 pers. en max. 30 pers.

Kosten:   €12,50,- p.p. (6-10 pers.), €10,- (11-20 pers.), €7,50 (21-30 pers.)

Duur: 1 uur

Passievrucht

Waar komt passie jouw vandaan? Waar ontstaat dat heerlijke gevoel dat je blij maakt en de lichtjes in je ogen doet dansen. Wat is hetgeen dat je doet stralen. Om daar weer even lekker mee te verbinden, dat te voelen en ook inzicht in te krijgen is de workshop Passievrucht er voor jou. Intuïtief, dus door volledig luisteren en handelen vanuit je gevoel, ga jij jouw hart kleur geven door het te schilderen. Je geeft je gevoel ruimte om te gaan stromen en je passie zichtbaar te laten worden. De kleuren en vormen die ontstaan zorgen voor een prachtige weergave van jouw passie, jouw bezieling. Daarnaast straalt het van energie. Dus als je het schilderijtje bij je thuis neerzet zal het je iedere keer als je ernaar kijkt jouw passie laten voelen. Na het schilderen praten we met elkaar over de inzichten die je hebt gekregen. Dat je ook weer helpt om ook gehoor te geven aan het volgen van je gevoel. Kortom…de workshop Passievrucht is een hartverwarmend cadeau voor jezelf.

Aantal personen: Min. 6 en max. 24

Kosten: €12,50 (6-10 pers.), €10,- (11-18 pers.), €7,50 (19-24 pers.)

Duur: 1,5 uur

Schilder je eigen Lief Engeltje 

Een liefdevolle en warme workshop om je eigen Lief Engeltje de kleuren/ energie te geven die bij je past of voor diegene waarvoor je haar maakt. Een Lief Engeltje schilderen brengt rust, vertrouwen en liefde. Deze workshop is ook erg helend als verwerking of troost bij het verlies en gemis van een dierbare. Ook om met elkaar als gezin, vrienden of familie te doen. Een engel is de boodschapper tussen hemel en aarde. Zij zorgt voor een voelbare verbinding van rust en liefde. Als je haar zelf beschilderd maak je die verbinding persoonlijk en voelbaar. Dus als je haar neerzet thuis straalt zij die verbinding ook uit.

Er zijn drie uitvoeringen van Lief Engeltje:

Lief Engeltje met een lichtje in haar handen. Het is mogelijk als dat gewenst is om een opening aan de onderzijde te creëren waar je dan wat dierbaars in kan plaatsen. Zoals een beetje as, een wensbriefje, een sierraad etc.

Lief Engeltje met een klein glazen buisje in haar handen. Hier heb je dan ook de mogelijkheid om iets dierbaars in te plaatsen.

Lief Engeltje staand.

Aantal personen: Min. 5 en max. 20

Kosten: Lief Engeltje met lichtje kost €25,- p.p. (vanaf 10 pers. €20,- p.p.)

Lief Engeltje met buisje kost €20,- p.p (vanaf 10 pers. €15,- p.p.)

 Lief Engeltje staand €15,- p.p. (vanaf 10 pers. €10,- p.p.)

Duur: 1,5 uur

Graag min. twee weken van te voren deze workshop boeken. De engeltjes maak ik allemaal zelf en dienen goed uitgehard te zijn  om te kunnen beschilderen voor de workshop.

Begroet de zon in jezelf…begin je dag energiek!

Een leerzame workshop vol oefeningen om jezelf iedere dag een goede start te kunnen geven. Zowel fysiek als geestelijk.  In balans, vol rust en ruimte ben jij klaar voor de nieuwe dag.

We beginnen rustig en gaan nog even terug naar de stilte van de nacht. We voelen, we laten het lichaam nog even in rust en staan stil bij het ervaren van wakker worden. Wat gebeurd er als je wakker wordt? Geef je jezelf de tijd om wakker te worden? Hoe sta jij op?

Na deze ervaring te delen geef ik gerichte oefeningen die er toe bijdragen dat je met meer balans, rust en ruimte in je hoofd en lichaam de dag kan beginnen.

Het laatste deel van de workshop doen we de zonnegroet. De zonnegroet werd en wordt nu nog steeds traditioneel beoefend in de ochtend bij het opkomen van de zon met als doel om de energie in het lichaam te activeren ter voorbereiding op de dag.  Het is een serie van vloeiende bewegingen die herhaald wordt. Tijdens deze serie van oefeningen halen we bewust adem en focussen we ons op de energie die door ons lichaam stroomt. Vergelijkbaar met een yoga serie, maar dan een in zachte vorm. Deze serie van bewegingen, de zonnegroet, is voldoende als je dat één keer per dag doet om op gewicht te blijven, je lichaam soepel te houden en je energie goed te laten doorstromen.

Kortom een heerlijke verrijkende workshop om te ervaren om met de zonnegroet van de stilte van de nacht over te gaan naar de drukte van de dag.  Om iedere dag ontspannen, vrij en energiek op te staan!

Trek lekkere kleding aan waarin jij je goed bij voelt en wat comfortabel zit. We doen de oefeningen op matten.  Je kan deze workshop dus op blote voeten of sokken volgen.

Aantal personen: Min. 6 en max. 10 personen

Kosten: €10,- p.p.

Duur: 1 uur

Slaapmutsje…Zzzz…zzz

Het zachte kaarslicht, een kopje heerlijk geurende warme thee en de zachte muziek. Zo gaan we van de drukte van de dag naar een moment waar je helemaal tot rust komt.

De workshop start met rustige muziek waarop we zachte vloeiende bewegingen uitvoeren. Zo bereiden we ons lichaam en geest voor om van de drukte van de dag naar volledig loslaten en ontspanning toe te kunnen gaan.  Na deze heerlijke serie van rustige bewegingen richten we ons op healing, het helen van jezelf, dus het laten doorstromen van je ziels\-levensenergie door je lichaam en geest. Afrondend met een geleide meditatie heb jij je lichaam en geest volledig tot rust gekregen en heb je ervaren hoe je jezelf kan ontspannen.

Met andere woorden: dit is een fantastische workshop om volledig en actief bewust te zijn van je eigen lichaam en geest en de dag los te laten. Je eigen herstellend vermogen te leren kennen en vooral te gebruiken, te helen en te ontspannen.

Zeker voor mensen die veel met hun hoofd bezig zijn is dit echt een aanrader!

 Trek  kleding aan waar jij je fijn bij voelt en lekker zit. De workshop kan op blote voeten of sokken gevolgd worden.
Aantal personen: Min. 6 en max. 10 personen
Kosten: €10,- p.p.
Duur: 1 uur

Engelenkring

Een workshop gericht op het ontvangen en geven van healing. Door het samen verbinden met de bron, de universele levensenergie creëren we een krachtbron waar healing plaats kan vinden. In het midden van de ruimte staat de grote houten levensboom waar we met elkaar om heen gaan zitten. Door begeleide oefening stemmen we ons af op de universele levensenergie. De bron van alle energie, hetgeen ons hart en ziel uit bestaat. De energie die ons vult met warmte en bezieling. De plek waar ook healing plaatsvindt in ons hart, lichaam en geest. Tijdens de workshop wordt er gewisseld tussen ontvangen en geven van healing. De workshop heeft de naam engelenkring gekregen, omdat deze energie er volop zal zijn om ons te begeleiden en ondersteunen.

Aantal personen: Min. 8 en max. 36

Kosten: €7,50 p.p. (8-12 pers.), €5,- p.p. (13-20 pers.), €3,50 p.p. (20-36 pers.)

Duur: 1,5 uur

Healing..zelf leren 

Wat is healing? Healing is het Engelse woord voor heling. Heling heeft als doel om iemand of jezelf weer in contact te brengen met zichzelf en om zijn/ haar zielsenergie, levensenergie weer optimaal te laten stromen. Energie, en dus ook wij, bestaat uit trilling. Bij een zwakte, zoals ziekte of negatieve emotie, is de trilling van energie laag. Als je heel blij bent is deze hoog. Wat je leert is dus de lage trilling te verhogen zodat er herstel kan plaatsvinden. Iedereen kan het! We zijn het alleen verleert of niet voldoende bewust van. In deze workshop leer je dit weer voelen en gebruiken.

Aantal personen:  Min.6 en max. 24

Kosten: €15,- p.p. (6-10 personen), €12,50 (11-15 personen), €10,- (16-24 personen)

Duur: 1,5 uur