WERKWIJZE

Wat kan ik voor jou betekenen?

Dat is uiteraard één van de eerste vragen die er bij je opkomt. Wellicht heb je al even door mijn website gescrold en heb je daar al een gevoel bij gekregen. En het beste advies wat ik je kan geven is…luister naar je gevoel. Als jij voelt dat je mij terecht kan dan is dat zo. Maar het is aan jou om contact met mij op te nemen;) En voel je welkom. Geen vraag of situatie is mij vreemd. En als blijkt dat ik niets voor je kan betekenen weet ik wellicht een andere weg. Dat kan ook een reden zijn dat je voelt dat je bij mij terecht kan. Daarnaast met elkaar delen en even verbinden is nooit verkeerd. Naast het warme woord dat ik je kan bieden is de kans groot dat je na het gesprek barst van inspiratie.

Ik voel met je mee en vertaal dat in een tastbaar ontwerp

Zo ontstaat er een tastbaar product met de benodigde functionaliteit en heeft het vooral ook de uitstraling, de energie, die voor jou nodig is. Ook kan ik het ontwerp afstemmen op een ander aan wie je het wilt geven of de ruimte waar het komt te staan. Het kan dus op allerlei niveaus en voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld om de sfeer in een ruimte wat lichter te maken, jouw herstel te bevorderen, om je te inspireren, je eigen werk beter in het licht te kunnen zetten of voor het loslaten van angst of pijn. Alles wat ik ontwerp en vervaardig draagt die energie om dat mogelijk te maken.

Alles is energie en energie is alles

Wij, de natuur, de spullen om ons heen…alles bestaat uit energie. Energie is een ander woord voor een trilling op een bepaalde frequentie. Bij ziekte, angst en pijn is de onze energie laag. Dat wil zeggen dat de energie vibreert op een lage frequentie. Als we ons helemaal superblij voelen zitten we hoog in onze energie. We schateren dan van het lachen, lopen dansend over straat en kunnen alles aan. Dus ook alles wat we voelen, ervaren en doen bestaat uit energie. Zo ook hetgeen ik voor jou ontwerp.

Mijn werk is de trilling meegeven aan hetgeen ik ontwerp wat resoneert met hetgeen er nodig is. Deze trilling creëer ik door mijn intentie, gebruik van symboliek en materiaal. Mijn intentie is mijn bezieling en gedachtekracht, symboliek zijn vormen waar we als mens ons gevoel aan gekoppeld hebben en het materiaal is de geleider van de energie.

Berk herfst
Berk bast
Berk
Berkenboom

De levenskracht van hout

De reden dat ik voornamelijk mijn producten vervaardig van hout is niet alleen omdat ik van alles mee kan maken, maar ook omdat dit het beste materiaal is om energie te geleiden, op te nemen en af te staan. En met name geldt dit voor berkenhout.

De berk is een ijzersterke boom. Zij is de laatste die je zal tegenkomen voordat de naaldbomen het naar de top van de berg overnemen. Zij is de eerste die je ziet groeien als er ook maar een beetje houvast te vinden is. Ze kan goed tegen de kou en gedijd ook in warmte. Van oudsher worden haar sappen gebruikt om de onze levenssappen beter te laten stromen en het lichaam te prikkelen om te reinigen. Wanneer je thee drinkt van het blad van de berk, dan zal je waarschijnlijk merken dat je veel meer moet plassen en dat de urine donker van kleur wordt door de afvalstoffen die uitgescheiden worden.

De kracht van onbehandelde producten

Veel van mijn geschenken/ producten die je op de website kunt vinden bestaan uit onbehandeld berkenhout. De reden hiervoor is dat ze zijn ontworpen vanuit een universele gedachte, energie. Onbehandeld hout geleidt deze energie het beste.

Personaliseren

Uiteraard kan ik mij gerichter afstemmen en een product of geschenk voor jou personaliseren. Dit betekent dat ik de energie, de trilling, meer specificeer op jouw behoefte. Ik doe dit dan door het ontwerp intuïtief te beschilderen. De kleuren van de verf en de symboliek die ik gebruik zorgen dan voor de specifieke gevraagde energie/ trilling.

‘Zelf doen!’

Dat zei ik altijd als kind. Iets ‘zelf doen’ is uiteindelijk wel het meest leerzaam en heilzaam. Doordat je je eigen energie letterlijk in iets stopt word je bewuster van je eigen proces en dat helpt je om los te laten en een nieuwe balans te vinden. Je creëert dus je eigen inzicht. Alle producten van Happy Spirits kun je daarom bijvoorbeeld zélf beschilderen, zélf in de olie zetten of zélf beitsen. Het gaat daarbij om de intentie van het zélf doen, het proces, en niet slechts of het mooi aan de buitenkant is.

Begeleiding

Uiteraard begrijp ik dat het voor jou soms moeilijk kan zijn om dit proces alleen te doen en te doorlopen. In de Tempel van ‘t Tempelhuys bied ik diverse ontmoetingsmomenten aan om dit onder begeleiding te kunnen doen. Hetzij individueel, hetzij in een op dezelfde energie afgestemde groep. Het laatste werkt ook heel heilzaam om jouw ervaring of gevoel met anderen te kunnen doen.